Loading Downloads
86Episodes
Category: Arts:Books

Harry Pottcast er en podcast om den famøse Harry Potter-serie. Amalie og Nanna gennemgår og diskuterer et kapitel hver uge. Nye episoder hver anden uge.

October 10, 2021

Harry Pottcast & Fønixordenen (1)

Så skyder vi sæson 5 i gang med første og andet kapitel af Harry Potter og Fønixordenen. Lyt med, når Nanna og Amalie fortæller om dementorer i Little Whinging, breve fra Ministeriet og den mystiske karakter Mark Evans. 

September 8, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (19:19)

Denne gang binder vi en sløjfe på sæson 4 af Harry Pottcast. Som traditionen byder, gennemgår vi filmen med alle dens gode og dårlige detaljer. Ligeledes kommer vi med nogle fun facts, du måske ikke kender til på forhånd. Det er en ganske særlig episode for os, da filmen om Harry Potter og Flammernes Pokal i sin tid fik os til at starte Harry Pottcast. 

August 22, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (18:19)

I dag gennemgår vi de sidste to kapitler i Harry Potter og Flammernes Pokal. Vi binder en sløjfe på den bog, som mange af vores lyttere allerbedst kan lide, men ser også fremad mod næste bog, som slutningen lægger op til. Vi taler om bl.a. Cornelius Fudge, og hans mistro til Dumbledore, Barty Ferm Juniors skæbne og Cedrics mindehøjtidelighed.  

July 26, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (17:19)

Denne gang taler vi om kapitel 34 "Priori Incantatem" og kapitel 35 "Veritaserum". Vi kommer ind på den sjældne magi, der opstår mellem Harry og Voldemorts tryllestave, ligesom vi får vendt Barty Ferm Jr., der viser sig at være Voldemorts tro tjener på Hogwarts. 

July 16, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (5:19)

Kapitel 10 & 11

Så er vi kommet til kapitel 10 og 11 i Harry Potter og Flammernes pokal. Denne gang snakker vi om Alastor Dunder, skandaler om HP-universet, Rita Rivejern og meget meget mere.  

July 11, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (16:19)

I dette afsnit er vi nået til kapitel 32 og 33 i Harry Potter og Flammernes Pokal. Det er et spændende afsnit, hvor vi dykker ned i Voldemorts tilbagekomst og hans møde med sine dødsgardister. Hvordan fungerer besværgelsen der giver Voldemort hans krop tilbage, hvordan har han det med sine dødsgardister, og hvorfor bliver man overhovedet dødsgardist? Det er nogle af de spørgsmål, som vi forsøger at besvare i dette afsnit. 

May 30, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (15:19)

Vi er nået til kapitel 30 og 31 i Harry Potter og Flammernes Pokal. Vi snakker om retsystemet i den magiske verden, dødsgardister, labyrinten og Cedric Diggorys tragiske skæbne. Som altid indeholder episoden en god blanding af nørderi, hygge, grin og refleksioner om livet. 

April 18, 2021

Harry Pottcast & Liveshow for DBSU

I denne episode optræder Nanna og Amalie med et liveshow om anderledeshed i den magiske verden; liveshowet foregik over Zoom og blev afholdt for Dansk Blindesamfund Ungdom (DBSU). I løbet af liveshowet kommer vi blandt andet ind på fusere, diskrimination, funktionsnedsættelser og magiske hjælpemidler.

March 23, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (14:19)

Vi er nået til kapitel 28 og 29 i Harry Potter og Flammernes Pokal. Vi snakker om fadermord, husalfer, Viktor Krum, Voldemort og en særlig drøm. Som altid indeholder episoden en god blanding af nørderi, hygge, grin og refleksioner om livet. 

February 21, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (13:19)

Denne gang er vi nået til kapitel 26 og 27 i Harry Potter og Flammernes Pokal. Vi snakker om turneringens anden opgave, og kommer derfor ind på alt fra dyndfolk til gælletang. Ligeledes taler vi en del om mørkets tegn og de referencer tegnet har til 2. Verdenskrig. 

February 3, 2021

Harry Pottcast & Bonusepisoden med fraklip

Bonusafsnit: Sjove fraklip fra de sidste sæsoner af Harry Pottcast i anledning af podcastens 4 års fødselsdag.

January 13, 2021

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (12:19)

Denne gang snakker vi om kapitel 24 og 25. Vi kommer ind på alt fra elefantlort til Hulda's lureri og Rita Rivejerns artikel om Hagrids halvkæmpe-status i Profettidende. Vi snakker også en del om sex, både i form af Hulda's luren på skoleeleverne, og i forhold til Aberforths omgang med en ged. Episoden er derfor ikke børnevenlig.  

December 16, 2020

Harry Pottcast & Bonusepisoden med kunstnerisk besøg

Dette afsnit adskiller sig fra vores sædvanlige afsnit. Vi har nemlig fået besøg af kunstneren Klara Lilja, som beriger os med viden inden for alkymi, eliksirer og hekse. Vi kommer ind på alt fra opskrifter og ingredienser til refleksioner om spiritualitet både nu og i middelalderen. Løbende trækker vi selvfølgelig også tråde til Harry Potter universet, som vi alle kender og elsker.  

November 21, 2020

Harry Pottcast & Flammernes Pokal (11:19)

Denne gang gennemgår vi kapitel 22 og 23, hvor vi snakker om forløbet op til juleballet og selvfølgelig selve juleballet. Det er en episode fuld af kærlighed, teenage-romancer og julestemning. 

October 21, 2020

Harry Pottast & Flammernes Pokal (10:19)

Denne gang gennemgår vi kapitel 20 "Den første opgave" og kapitel 21 "Husalfernes befrielsesfront". Som altid kommer vi vidt omkring, og denne gang snakker vi bl.a. om drager, husalfer, horcruxer og Hogwarts.