Loading Downloads
3Episodes
Category: Arts:Books

Harry Pottcast er en podcast om den famøse Harry Potter-serie. Amalie og Nanna gennemgår og diskuterer et kapitel hver uge. Nye episoder hver anden uge.

Harry Pottcast & De Vises Sten (Sæsonafslutning)

April 11, 2019

Sæsonafslutning: Filmen

I dette afsnit gennemgår Nanna og Amalie filmen Harry Potter & De Vises Sten, baseret på bogen om drengen Harry Potter, der på sin 11-års fødselsdag finder ud af, at han er en troldmand. Samme dag finder han ud af, at han er blevet optaget på troldmandsskolen Hogwarts og at hans forældre blev dræbt af den onde troldmand Lord Voldemort, som troldmandssamfundet ellers regnede for død. I løbet af sit første år på skolen opdager Harry, at Voldemort er ved at genvinde sine kræfter og genopstå. Harry må derfor, sammen med sine venner Ron og Hermione, forhindre Voldemort i at få fat i De Vises Sten, der er skjult på Hogwarts, idet stenen vil kunne give Voldemort evigt liv.

Bogen blev udgivet den 30. juni 1997, og romanen toppede New York Times’ liste over bedst sælgende fiktion i august 1999, og blev nær toppen i det meste af 1999 og 2000. Den blev i 2001 filmatiseret i spillefilmslængde under samme navn, der omsatte for 974, 8 millioner dollars efter premieren i 2001. Samlet set har de syv bøger om Harry Potter solgt over 400 millioner eksemplarer, og de er oversat til 67 sprog til alt fra hindi til zulu.

Hver uge tager Nanna og Amalie dig gennem kapitlerne ét for ét, hvor de vil dykke ned i karaktererne, temaerne og andre interessante ting, som de kan trække ud fra kapitlet. De er begge to store fans af bøgerne på en helt igennem nørdet måde, der også kommer til udtryk i deres gennemgang af bøgerne, hvor deres indgående kendskab til forfatterskabet er svært at undgå at lægge mærke til. Du kan lytte til programmet her på iTunes.